Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca αποφάσισε να αναστείλει τις επενδύσεις της στη Βρετανία λόγω της αβεβαιότητας γύρω από την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον μη εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας, Λέιφ Γιόχανσον.

«Αν μία μεταβατική συμφωνία δεν καταστήσει σαφές, θα επιμείνουμε στην απόφασή μας να μην επενδύσουμε», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο Γιόχανσον.

Σύμφωνα με το Reuters, η AstraZeneca έχει ήδη δαπανήσει 40 εκατομμύρια λίρες (45,39 εκατομμύρια ευρώ) για να συγκεντρώσει απόθεμα φαρμάκων σε Βρετανία και ηπειρωτική Ευρώπη, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν ελλείψεις σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στους όρους αποχώρησης της Βρετανίας.

Εξάλλου, ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η AstraZeneca, έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ελλείψεων σε φάρμακα σε περίπτωση «άτακτου» Brexit.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.