Παρέμβαση Στουρνάρα για τις τράπεζες και τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο

Τι αναφέρει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:56
10/10/2018
Παρέμβαση Στουρνάρα για τις τράπεζες και τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο
2
loading

Παρέμβαση για τις τράπεζες και τις εξελίξεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο έκανε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

«Η συνεχιζόμενη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αντανακλά τη βελτίωση της κατάστασης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών, αλλά με καθαρά εξωγενείς παράγοντες, όπως η άνοδος των επιτοκίων διεθνώς και ιδιαίτερα σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες» τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή τη νέα μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις τράπεζες (ELA).

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 5 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,2 δισ. ευρώ σύμφωνα με την ΤτΕ αντανακλά στη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Να γράφουμε αμεροληπτα

    Δεν λέγεται παρέμβαση λέγεται θέατρο.

  2. avatar Ε.Α.

    Τόσες μέρες που η σύγκρουση Ιταλίας - ΕΕ έφτασε στα άκρα και η φαιά προπαγάνδα της ΝΔ οργίαζε, έκανε την πάπια! Ο εντεταλμένος της διαπλοκής είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του! Όχι όμως στις υποχρεώσεις του ως κεντρικός τραπεζίτης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει