Η γνωστή για την ιδιαίτερα σκληρή στάση της απέναντι στην Ελλάδα, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, πιθανόν να αναλάβει στο μέλλον νέα καθήκοντα και μάλιστα να αναβαθμιστεί εσωκομματικά.

Σύμφωνα με αποψινές φήμες στη Βιέννη, η κ. Φέκτερ δεν αποκλείεται να ηγηθεί του Λαϊκού Κόμματος στον προεκλογικό αγώνα και να είναι υποψήφια καγκελάριος στις επόμενες αυστριακές βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2013, αντί του σημερινού αρχηγού του κόμματος, αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Τις φήμες για αλλαγές προσώπων και για εσωκομματική αναμέτρηση στο Λαϊκό Κόμμα, ενισχύει, όπως ανέφεραν απόψε παρατηρητές, ότι η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, διακόπτει τη συμμετοχή της στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αλπμπαχ» και επιστρέφει πρόωρα, αύριο Πέμπτη στη Βιέννη, όπου το βράδυ προγραμματίζεται συνάντηση ανώτατων στελεχών του κόμματος.

Η ίδια η κ. Φέκτερ δήλωνε απόψε στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία-Τηλεόραση σε σχέση με τις εικασίες και φήμες για το πρόσωπό της «ουδέν σχόλιο», προσθέτοντας πως δεν συμμετέχει σε συζητήσεις «καφετζούδων», ενώ σε ερώτηση αν όλα παραμένουν ως έχουν, τόνιζε ότι είναι γνωστή η πιστή στάση της στο κόμμα και θα πράξει ό, τι είναι καλό για την ενίσχυση της δύναμής του.

Φήμες για αλλαγή καθηκόντων της, πρωτοέκαναν τελευταία την εμφάνισή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο, που ήθελαν την Μαρία Φέκτερ να αναλαμβάνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και να την διαδέχεται στο υπουργείο Οικονομικών, ο Μίχαελ Σπίντελεγκερ.