Πάνω από 600 παραγωγοί κριθαριού έχουν λάβει μέρος στα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που προσφέρουν τεχνογνωσία σε θέματα πρακτικών προστασίας της καλλιέργειας, αύξησης της παραγωγής, αλλά και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Το φετινό, δέκατο κατά σειρά, σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια Λάρισας, πάντα με τη συμβολή του επιστημονικού συνεργάτη της πρωτοβουλίας, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, από το 2014, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει διεξάγει συνολικά δέκα σεμινάρια επιμόρφωσης παραγωγών, τόσο στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες περιοχές με σημαντική αγροτική παραγωγή, όπως ο Βόλος, η Λιβαδειά και η Ξάνθη. Τα σεμινάρια αυτά πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρίας να προσφέρει επιπρόσθετα τόσο επιστημονική κατάρτιση όσο και τεχνική υποστήριξη στους παραγωγούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μέσω του οποίου η εταιρία εξασφαλίζει το 100% της ποσότητας κριθαριού που απαιτείται για την παραγωγή των προϊόντων της.

Όπως δήλωσε ο κος. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας: «Φέτος γιορτάζουμε τα 10 χρόνια του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της εταιρίας μας, 10 χρόνια που  στηρίζουμε στην πράξη τους Έλληνες παραγωγούς προσφέροντας προοπτική στην αγροτική παραγωγή, ενώ, ταυτόχρονα, συμβάλλουμε στην απασχόληση, την ενδυνάμωση και την περαιτέρω επιμόρφωση των ανθρώπων της ελληνικής Περιφέρειας.

Η συνεργασία εταιριών, φορέων και πρωτογενούς τομέα αποτελεί το μυστικό συστατικό του Προγράμματος, αποδεικνύοντας τα σημαντικά οφέλη που μόνο τέτοιου είδους συνέργειες μπορούν να προσφέρουν».

Υπενθυμίζεται ότι τα σεμινάρια επιμόρφωσης των παραγωγών υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας «Seeds for Growth» που ως στόχο έχει τη δημιουργία 5000 ευκαιριών ανάπτυξης στον αγρο-διατροφικό και τον τουριστικό και τον επισιτιστικό τομέα μέχρι το 2020. Η έμφαση του προγράμματος δίνεται στην υποστήριξη παραγωγών και νέων επιχειρηματιών, αλλά και την εκπαίδευση και επιμόρφωση επαγγελματιών σε συνεργασία με πανεπιστήμια, κοινωνικούς εταίρους και φορείς της αγοράς.