«Δεν προβλέψαμε την κρίση που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Lehman Brothers»

Γκουρία: Να ξεκινήσουμε με το να μην αγνοούμε τα αισθήματα των ανθρώπων που έμειναν στο περιθώριο


ΚΟΣΜΟΣ
15:12
14/09/2018
«Δεν προβλέψαμε την κρίση που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Lehman Brothers»
5
loading

Ο Άνχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, αναγνώρισε σήμερα ότι δεν είχε προβλέψει την κρίση που προκλήθηκε από την κατάρρευση της τράπεζας Lehman Brothers πριν από δέκα χρόνια και κάλεσε την παγκόσμια οικονομική κοινότητα να ακούσει τα θύματα της κρίσης.

«Τον Ιούνιο του 2007, κατά το τέλος της πρώτης χρονιάς της θητείας μου, οι οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ διαβεβαίωναν ότι η οικονομική κατάσταση είχε χρόνια να είναι τόσο καλή», δήλωσε ο Γκουρία σε εκδήλωση στο Παρίσι για τα διδάγματα της κρίσης.

Το να διαβάζω αυτές τις γραμμές «είναι σαν να μαχαιρώνω ο ίδιος τον εαυτό μου», αναγνώρισε ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενός θεσμού που εκείνη της εποχή εμφανιζόταν επίσης «αισιόδοξος αναφορικά με την αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων», που ήταν ωστόσο στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Αναφερόμενος στα διδάγματα από αυτή την κρίση, ο Γκουρία παραδέχθηκε ότι «η επικρατούσα οικονομική νοοτροπία και τα μοντέλα πάνω στα οποία αυτή βασίστηκε δεν αντανακλούσαν ούτε την οικονομική πραγματικότητα ούτε τη ζωή των ανθρώπων».

«Για αυτό το λόγο, δεν είδαμε τίποτα να έρχεται. Κάναμε λάθος και οφείλουμε να το ομολογήσουμε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας, ένας από τους λίγους οικονομικούς αξιωματούχους της εποχής της κατάρρευσης της Lehman Brothers που παραδέχεται κάτι τέτοιο.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ με τον τίτλο «Τι μάθαμε δέκα χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers», ο Γκουρία ζήτησε να ακούσουμε τι έχουν να πουν αυτοί τους οποίους η κρίση έβαλε στο περιθώριο, ένα μήνυμα που επαναλαμβάνει εδώ και αρκετά πολλά χρόνια.

«Μπορούμε να ξεκινήσουμε με το να μην αγνοούμε τα αισθήματα των ανθρώπων που έμειναν στο περιθώριο, ακούγοντας αυτό που έχουν οι άνθρωποι να μας πουν», δήλωσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μιτσι μιτσο μιτς νιμιτζ

  Καμια ανησυχία τη φορτώσατε σε αλλους. Αλλοι πλήρωσαν τα σπασμένα ΣΑΣ golden[...]

 2. avatar FJR 500

  Σύμφωνα με τα άπαντα κεφάλαιο τρία το μακρύ παράγραφος τέσσερα Και ο Μαρξ είπε είς την Αυνανα τον καιρό εκείνο.....αλληλούια αλληλούια δόξαση τον Λένιν τον Στάλιν προσχωμεν τας ψυχές υμών κόμμα ελέησον κόμμα ελέησον άντε σύντροφοι τελείωσε η λειτουργία αύριο πάλι.

  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Πρέπει να πονάς πολύ εσύ

 3. avatar πλιατσικολογος εθνικιστης

  Διαβάστε λίγο Μαρξ μπας και μπορέσετε να προβλέψετε την επόμενη. Η φιλελε θεωρία με τα αόρατα χέρια είναι παραμύθια για νήπια

 4. avatar Ταδε εφη ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Οι προσπαθειες ΛΥΣΗΣ της παν-κοσμιας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ,
  με τις ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ,
  μονον ΘΥΜΗΔΙΑΝ ΚΑΙ ΓΕΛΩΤΑ προκαλουν σε εκεινους που εχουν ''ΤΑ ΟΠΛΑ''.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει