Ρέγκλινγκ: Το τέλος του προγράμματος θα είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα

Μήνυμα διατήρησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί στέλνει ο επικεφαλής του ESM


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:35
06/08/2018
Ρέγκλινγκ: Το τέλος του προγράμματος θα είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα
5
loading

«Η τελευταία εκταμίευση και η θετική ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης στέλνουν ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο στη διάρκεια των τριών ετών του προγράμματος του ESM», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από τον Μηχανισμό προς την Ελλάδα, ύψους 15 δισ. ευρώ.

«Η δέσμευση και η σκληρή δουλειά των Ελλήνων πολιτών τώρα αποδίδει. Οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις που ολοκληρώθηκαν από την Ελλάδα συμπεριελάμβαναν σημαντικές δράσεις στο πεδίο της φορολογικής πολιτικής, της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και της επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων», πρόσθεσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα: «Από το 2012, ο EFSF και ο ESM έχουν στηρίξει τον ελληνικό λαό στις προσπάθειές του, παρέχοντας άνευ προηγουμένου ποσά ως μακροχρόνια δάνεια με πολύ ευνοϊκά επιτόκια. Το τέλος του προγράμματος του ESM στις 20 Αυγούστου θα είναι σημείο αναφοράς για τη χώρα. Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να αποδείξει στους εταίρους της και στις αγορές ότι είναι δεσμευμένη στη μη αναστροφή των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων και στην αναζήτηση βιώσιμων οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών που απαιτούνται μακροπρόθεσμα για να γίνει μία ισχυρή οικονομία που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Γατάκια

  @η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να αποδείξει στους εταίρους και τις αγορές ότι δεσμεύεται να μην αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί.
  Θα σας τα πεί ο Αλέξης στην ΔΕΘ!
  Πάρτε βρεμμένη σανίδα απο τώρα!

 2. avatar Mg1

  Ναι ! Κάτι σε τελική λύση μοιάζει ....Μια χαρά ! Όλα τα έχει το σύστημα ...Μην παραπονούμαστε κιόλας ...

 3. avatar Ωρε

  Κακοπονηρη φατσα αβανταδορος νο 2

  1. avatar Ρε συ λογικά

   υπάρχει κάποιο συμφέρον και υποστηρίζουν στην ουσία τον σύριζα

 4. avatar ´Ιο

  Να δουμε θα μείνει κανένας νέος στην Ελλαδα ; Γιατι με αυτούς τους μισθούς δεν το βλεπω .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει