Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 13 Ιουλίου 2012, το Athens Tax Forum 2012, στο ξενοδοχείο Athens Hilton, με τίτλο: Υπερφορολόγηση και φοροδιαφυγή πρόσθετα εμπόδια, στο δύσβατο δρόμο για την ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Κώστας, αναφορικά με το 8ο Athens Tax Forum, δήλωσε:

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι στο μέσο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, με ιδιαίτερα αποδυναμωμένη τη δημοσιονομική μας κατάσταση, ο ανασχεδιασμός και εκσυγχρονισμός, του χρεωκοπημένου οικονομικού μας μοντέλου, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα.

Στενά όμως συνδεδεμένη με την προσπάθεια αυτή, παραμένει η ριζική αναμόρφωση του φορολογικού μας συστήματος, με δεδομένο μάλιστα ότι το ίδιο το φορολογικό σύστημα, έχει κληθεί να εξυπηρετήσει μέρος των αναγκαίων δημοσιονομικών μέτρων που προβλέπει το πρόγραμμα δημοσιονομικής ανάταξης.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο διαρθρωτικό εγχείρημα, με στόχο την τολμηρή μετάβαση σε ένα σύγχρονο, διαφανές, λειτουργικό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, μακριά από τα μέχρι τώρα παθογενή χαρακτηριστικά του.

Ένα αληθινά καινούργιο σύστημα, δομημένο σε ένα συνεκτικό πλαίσιο από θεσμούς, νόμους, ανθρώπους και συμπεριφορές, που θα εγγυάται ότι η φορολογία θα παίζει τον ρόλο που σήμερα της αρμόζει, σύμφωνα με τη νέα αντίληψη περί φορολογίας, ως πραγματικού εταίρου στην επιχειρηματικότητα και όχι αυτή του εμποδίου, στη βιώσιμη επιχειρηματική ευκαιρία.

Το προγραμματισμένο για τις 13 Ιουλίου 8ο Athens Tax Forum, στοχεύει, με την επιλεγμένη σύνθεση των εισηγητών και την επίκαιρη θεματολογία του, στο πιο καίριο ίσως χρονικό σημείο, να προάγει τον παλμό και την ανησυχία της επιχειρηματικής κοινότητας γύρω από τη φορολογία, ώστε να γίνει επιτέλους σχέδιο και πράξη, η ριζική αναμόρφωση του φορολογικού μας συστήματος.

Αυτή τη φορά όχι ευκαιριακά και αποσπασματικά, αλλά συντεταγμένα, με παράκαμψη του όποιου πολιτικού κόστους, μέσα από χέρια τεχνοκρατών που προέρχονται από την ίδια την αγορά, με βάση αξιόπιστα διαγνωστικά εργαλεία, ευφυείς μεταρρυθμιστικές στρατηγικές και πάντα σε αρμονία με δοκιμασμένες συνταγές Ευρωπαϊκών Χωρών, που θεωρούνται πρότυπα.

Η διοργάνωση του συνεδρίου βρίσκεται στη τελική της ευθεία. Το ενδιαφέρον κορυφώνεται μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τη δυνατότητα που παρέχεται στους συμμετέχοντες του συνεδρίου να επικοινωνήσουν με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης και της Task Force.