Ξεκάθαρο μήνυμα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έστειλαν το πρωί οι εκπρόσωποι της τρόικας. Λίγες ώρες μετά την ομιλία του κ. Στουρνάρα στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων και μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν κανένα σημείο του μνημονίου εάν πρώτα δεν υπάρξουν δείγματα γραφής από την ελληνική πλευρά για την εφαρμογή και υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Το μήνυμα αυτό στην ουσία έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τα όσα δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Στουρνάρας σε συνεντεύξεις του προετοιμάζοντας στην ουσία το έδαφος και διαμορφώνοντας το κλίμα μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Γιάννης Στουρνάρας θα βρεθεί αύριο, για πρώτη φορά, ενώπιος ενωπίω με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, οι οποίοι και θα περιμένουν να ακούσουν από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών τις άμεσες δράσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση, μέσα στο καλοκαίρι ακόμα και εντός του τρέχοντος μήνα.

Πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά και παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα της χώρας με το σχετικό νομοσχέδιο να αναμένεται μέχρι το τέλος Αυγούστου.