Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ κατηγόρησε, σήμερα, τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ότι σκοπεύει να εφαρμοστεί πολυδάπανη κυβερνητική πολιτική, η οποία όμως «θα σπρώξει τις Ην. Πολιτείες στο χείλος που βρίσκεται η ΕΕ» από την άποψη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Οι εν λόγω δηλώσεις του κ. Ρόμνεϊ έγιναν λίγο πριν ο πρόεδρος Ομπάμα να εκφωνήσει ομιλία, αποκλειστικά για την αμερικανική οικονομία. Αμφότεροι, περιοδεύουν σήμερα στην πολιτεία του Οχάιο, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

«Μπορούμε, λοιπόν, είτε να συνεχίσουμε στον δρόμο να μοιάσουμε όλο και περισσότερο στην Ευρώπη ή, πάλι, μπορούμε να επανέλθουμε πίσω στις αρχές, με τις οποίες η Αμερική έγινε Αμερική», επισήμανε ο κ. Ρόμνεϊ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στο τέλος της θητείας του στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα «έχει σωρεύσει περισσότερο δημόσιο χρέος, απ όσο δημιουργήθηκε την εποχή όλων των προκατόχων στο αξίωμα στο πρόσφατο παρελθόν», οδηγώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες στην οδό, «η οποία πάει στην Ελλάδα».