«Αν οι Βρυξέλλες δεν υποχωρήσουν, η καταστροφή προσεγγίζει την Ιταλία και την ΕΕ»

Η λιτότητα έχει δημιουργήσει μια πολιτική στροφή εναντίον του ευρώ, αναφέρει ο Guardian


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:58
01/06/2018
«Αν οι Βρυξέλλες δεν υποχωρήσουν, η καταστροφή προσεγγίζει την Ιταλία και την ΕΕ»
5
loading

Αν οι Βρυξέλλες δεν υποχωρήσουν, η καταστροφή προσεγγίζει την Ιταλία και την Ε.Ε, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Η λιτότητα έχει δημιουργήσει μια πολιτική στροφή εναντίον του ευρώ και της ίδιας της Ε.Ε. από την Ελλάδα μέχρι την Ιταλία και οι Βρυξέλλες πρέπει να σταματήσουν την εξάπλωση.

Η νέα ιταλική κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τους κανόνες της ευρωζώνης. Η Άγκελα Μέρκελ, που φέρει την κύρια ευθύνη για την καταστροφή της ευρωζώνης της λιτότητας, δήλωσε ότι θα εργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση αρκεί να κάνει σεβαστούς τους κανόνες» γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: « Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα υπέφερε από την τιμωρία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι φοβόταν "την ιδεολογική ή την πολιτική επιμόλυνση" και όχι την "οικονομική".

Η Ελλάδα θα έπρεπε να λάβει το μάθημά της, με άλλα λόγια, θα έπρεπε να αποθαρρυνθεί η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία από το να επιλέξουν πολιτικές κατά της λιτότητας στην ευρωζώνη. Η συνέχιση αυτής της προσέγγισης προκαλεί καταστροφή όχι μόνο στα εκατομμύρια που επλήγησαν από τη λιτότητα αλλά και στο μέλλον της ευρωζώνης και της Ε.Ε. Μια νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία στην Ισπανία και, τώρα, θα πρέπει να οικοδομήσει ένα συνασπισμό αλλαγής εντός της Ε.Ε» καταλήγει ο Guardian.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Mplaky

  ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ,Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΤΩΡΑ;;ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΑΤΣΑ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!

  1. avatar Ονειρο;

   Να σας μοιραζει πακετα Ντελορ να τα κανουν διορισμους; Σοβαρα;
   Εσεις σκεφτηκατε ποτε τα ονειρα των \" ουννων\" ; Οχι; Ε, σουτ τωρα και....χορεψτε στο Συνταγμα.

   1. avatar Ρε …Ντελόρ

    Ξέρεις τι είναι τα πακέτα σου και γιατί τα έδιναν οι συγγενείς σου οι Ούννοι; Για χαζούς τους πέρασες; Η σοκολάτα που δίνεις στο παιδάκι πριν το αποπλανήσεις ήταν.

 2. avatar Stateless

  Εγώ πάρα πολύ θα ήθελα οι χώρες που έχουν δημοσιονομικό έλλειμμα, να είχαν και το δικό τους νόμισμα.
  Μα πάρα πολύ θα το ήθελα λέμε.

 3. avatar Age

  Μας [...] εμάς δηλαδή για να παραδειγματιστούν άλλοι λέει στο τέλος...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει