Να εντείνει τη δημοσιονομική προσπάθεια και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα ζητήσει σήμερα από την Ελλάδα η Κομισιόν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Οι συστάσεις για την Ελλάδα θα βασίζονται στο Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2012 -2015 που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στα μέσα Απριλίου 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από την Ελλάδα την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής και την επιτάχυνση των παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη την οικονομία.

Η παρουσίαση των ανά χώρα συστάσεων εντάσσεται στο προσφάτως θεσπισμένο έλεγχο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ήτοι την πρωτοβουλία της ΕΕ για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής. Οι συστάσεις της Κομισιόν θα εγκριθούν εν συνεχεία και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου.

Η Επιτροπή θα διευκρινίσει που απαιτούνται περαιτέρω βήματα δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τα οποία τα κράτη μέλη θα πρέπει να υιοθετήσουν κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.