Ντόμινο αυξήσεων στην εγχώρια βιομηχανία

Δέκα βιομηχανίες ζητούν ανατιμήσεις από 3% - 15%


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
8:53
22/05/2012
Ντόμινο αυξήσεων στην εγχώρια βιομηχανία
5
loading

Μείζον πρόβλημα προκύπτει για τις τσέπες μας καθώς αρκετές είναι πλέον οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν απευθύνει αιτήματα αυξήσεων των τιμών τους στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Υπό το βάρος των πληθωριστικών πιέσεων και των διεθνών τιμών στις πρώτες ύλες, δεκάδες είναι πλέον οι πολυεθνικές αλλά - κυρίως- οι ελληνικές επιχειρήσεις που ζητούν ανατιμήσεις.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 10 επώνυμες βιομηχανίες τις τελευταίες είκοσι ημέρες έχουν ζητήσει αυξήσεις από 3% έως 15%, πολύ δηλαδή περισσότερο από τα όρια του πληθωρισμού ο οποίος φθάνει το 2,3% του σχετικού δείκτη.

Ειδικότερα, οι επτά από αυτές τις βιομηχανίες είναι αμιγώς ελληνικές με έμφαση στα τρόφιμα και οι υπόλοιπες τρεις πολυεθνικές. Την ίδια στιγμή όμως το λιανεμπόριο προετοιμάζεται και για άλλες ανατιμήσεις από περισσότερες βιομηχανίες καθώς τα κόστη λειτουργίας και παραγωγής αυξήθηκαν συγκριτικά με το 2011 κατά 10% σε πρώτη φάση κι έπεται συνέχεια.

Για το θέμα ήδη έχει ενημερώσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) το υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο προς το παρόν παρακολουθεί την κατάσταση μετά και τις πρόσφατες αλλαγές προσώπων, όμως είναι βέβαιο ότι σύντομα θα υπάρξει παρέμβαση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Liana

  συμφωνώ με τον Πάνο~! στοπ στις μεγάλες βιομήχανίες! ναι στα ελληνικά προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και σε όσους προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση

 2. avatar Panos

  πλάκα μας κάνουν έτσι;;; ως που θα παει δηλαδή η κατάσταση. καλά θα κάνουν τα σούπερ μάρκετσ να μην υποκύψουν στις μεγάλες βιομήχανίες. ας στραφούν στους μικρούς έλληνες παραγωγούς για να ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες κρατώντας τις τιμές του χαμηλές. και αφού κάποιοι λιανέμποροι όπως ο [εταιρεία]  που συνεργάζεται με έλληνες παραγωγούς, την έχουν κάνει την αρχή, ας το κάνουν όλοι και πιο μαζικά!

 3. avatar vasilis

  κατα τα αλλα οταν μειωθουν οι μισθοι θα πεσουν οι τιμες . ακομα μια φορα πιαστηκαν ψευτες . η μειωση εχει ενα μονο σκοπο να ΑΥΞΗΣΕΙ τα κερδοι των επιχειρησεων .οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι

 4. avatar Aimilios

  προφανως οι τιμες θα μειωθουν με καποιο μαγικο τροπο οταν ο Τσιπρας τις φορολογησει με 75%

  1. avatar Thorns

   Ενώ οι νεοφιλελέυθερες συνταγές με τον κόσμο να πεινάει και τους κατέχοντες να συνεχίζουν να ζητούν αυξήσεις έιναι οι ιδανικές για εσένα. Απλά όλα τα σχόλιά σου φίλτατε κινούνται στον άξονα της απόλυτης γραφικότητας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει