Εντολή να βγουν στους δρόμους πήραν οι ελεγκτές της εφορίας

Ποιες εφορίες ενισχύονται με προσωπικό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:59
18/04/2018
Εντολή να βγουν στους δρόμους πήραν οι ελεγκτές της εφορίας
5
loading

Εντολή για εντατικοποίηση των επιτόπιων ελέγχων σε φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά έδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται καθημερινά ακόμα και τις αργίες, κατά τις πρωϊνές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Κατά το φορολογικό έλεγχοι οι εφοριακοί θα ελέγχουν αν οι επαγγελματίες εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τηρούν τα βιβλία, εκδίδουν αποδείξεις και τα υπόλοιπα φορολογικά στοιχεία.

Ταυτόχρονα θα καταγράφουν πληροφορίες, για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης. Στόχος ο εντοπισμός της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Για τη διενέργεια των συγκεκριμένων ελέγχων, ενισχύονται με προσωπικό οι Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Αττικής και Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται

α) εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών

β) εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Πιτσιλής καλεί τους εφοριακούς υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, που θέλουν να αποσπαστούν σε κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα διατυπώνουν την προτίμησή τους μέχρι την Παρασκευή 4 Μαίου 2018.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar γιατί….

  εσύ ποιούς νομίζεις ότι θα ελέγξουν για να στίψουν περισσότερο?Τις offshore που λυσσάγανε προεκλογικά?Τους πολλούς (συνήθη υποζύγια) φυσικά.Η πίστεψες κι'εσύ ότι είναι...ηθικοί...αριστεροί?

 2. avatar Υπάρχει λογική2?

  «Εμείς κρατάμε τον βράχο χειμώνα καλοκαίρι και αυτό που θέλουμε από εσάς είναι να μην μας αφήσετε», είπε ένας νεαρός στον πρωθυπουργό στο Καστελόριζο.
  Τί του απάντησε άραγε??? Θα σας στείλω ενίσχυση με προσωπικό στην Δ.Ο.Υ.?????

 3. avatar Υπάρχει λογική?

  Υπουργός κ. Σπίρτζης:
  «Για εμάς η νησιωτική Ελλάδα είναι σε προτεραιότητα και αποτελεί στοίχημα για εμάς, διότι αυτό που επιδιώκουμε είναι να παραμείνουν στον τόπο τους οι νησιώτες»
  Υπουργός κ. Γιώργος Πιτσιλής:
  "Για τη διενέργεια ελέγχων, ενισχύονται με προσωπικό οι Δ.Ο.Υ. Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Κω, Ρόδου"
  Υπάρχει λογική?

 4. avatar Υπάρχει λογική?

  Μπράβο παιδιά εκεί να πάτε να ελέγξετε!! Σε όλα τα νησιά και νησάκια του Αιγαίου... να μην μπορούν να τα φέρουν βόλτα οι ντόπιοι, να φύγουν να τα δώσουμε στους γείτονες που τα χρειάζονται... Ναι βρε.. αυτό να κάνετε...

 5. avatar iasonakos

  Οσο μπορω θα σας λατακλεβω..μηπως σωσω τιποτα σποτι μου εχετε κλεψει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει