Τι ισχύει με τα τεκμήρια για τα ιδιωτικά σχολεία και το βοηθητικό προσωπικό

Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:35
16/04/2018
Τι ισχύει με τα τεκμήρια για τα ιδιωτικά σχολεία και το βοηθητικό προσωπικό
4
loading

Τεκμήρια διαβίωσης δεν είναι μόνο οι κατοικίες, τα αυτοκίνητα και τα σκάφη αναψυχής. Η Εφορία έχει απλώσει τα πλοκάμια της και λαμβάνει υπόψη της ακόμη και τα ποσά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών τους ή για το προσωπικό που απασχολούν στο σπίτι τους π.χ. κηπουρός, δάσκαλος κλπ

Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη, δηλαδή το τεκμήριο διαβίωσης για τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης προσδιορίζεται για κάθε μαθητή ανεξάρτητα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο) από τις σχετικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Δηλαδή το ποσό πληρωμής των διδάκτρων που αναγράφεται στην απόδειξη αποτελεί και τεκμήριο διαβίωσης και θα πρέπει να δηλωθεί στη φορολογική δήλωση του 2018.

Οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

 • Η αντικειμενική δαπάνη δεν εφαρμόζεται για τα καταβαλλόμενα δίδακτρα σε εσπερινά γυμνάσια και λύκεια και σε ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.
 • Στην περίπτωση διαζευγμένων γονέων όπου άλλος γονέας βαρύνεται με τα τέκνα και άλλος καταβάλλει τις δαπάνες διδάκτρων των τέκνων, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης βαρύνει τον γονέα που καταβάλλει τις δαπάνες αυτές.
 • Εάν τα δίδακτρα καταβάλλονται από εταιρεία που εργάζεται γονέας, το τεκμήριο εξακολουθεί να βαρύνει τον γονέα αυτόν.

Βοηθητικό προσωπικό

Για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό προσδιορίζεται τεκμήριο αποτελεί η ετήσια αντικειμενική δαπάνη όπως ορίζεται στο κατώτατο όριο αμοιβών όπως αυτό προσδιορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις για την αντίστοιχη κατηγορία εργαζομένων.

Εξαιρούνται οι δαπάνες που καταβάλλονται στην περίπτωση που ο φορολογούμενος απασχολεί έναν μόνο οικιακό βοηθό καθώς και οι δαπάνες που καταβάλλονται στην περίπτωση που ο φορολογούμενος ή πρόσωπο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει έχει αναπηρία 67% και πάνω από διανοητική καθυστέρηση, ή φυσική αναπηρία, ή είναι ηλικίας άνω των 65 ετών και απασχολεί ένα νοσοκόμο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΚΤ3386

  ΠΟΣΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΒΡΕ [...] ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;.ΠΟΣΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΜΑΘΗΤΕΣ;ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΦΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΠΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ.ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο [...] ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

 2. avatar Βαριά φορολογούμενος

  Μη τους βάζεις ιδέες !!

 3. avatar No hope…

  Για τον αέρα που αναπνέουμε πότε θα φορολογηθούμε;

  1. avatar Ωραία ιδεα

   Σύντομα !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει