Ευκολότερη η ρύθμιση των 120 δόσεων για ελεύθερους επαγγελματίες

Εντός 28 ημερών στον ΕΦΚΑ τα στοιχεία οφειλών που δεν υπάρχουν στη βάση δεδομένων του ΚΕΑΟ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23:07
16/03/2018
Ευκολότερη η ρύθμιση των 120 δόσεων για ελεύθερους επαγγελματίες
loading

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, ενώ στο μεταξύ βελτιώνεται ο μηχανισμός για τη διευκόλυνση των οφειλετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ειδική γραμματεία, η συλλογή των στοιχείων οφειλών που δεν υπάρχουν στη βάση δεδομένων του ΚΕΑΟ, από τέως φορείς κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. ταμείο νομικών, ιατρών κ.λπ.), διενεργείται από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και αυτές, εντός 28 ημερολογιακών ημερών, θα αποστέλλουν αυτόματα τα στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, απαλλάσσοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες από την ταλαιπωρία συλλογής των στοιχείων.

Στην ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, στη θεματική ομάδα «νέα» θα αναρτώνται οι αιτήσεις και αποφάσεις επικύρωσης συμβάσεων αναδιάρθρωσης οφειλών, όπως προκύπτουν από τη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Ήδη αναρτήθηκε η πρώτη σχετική αίτηση.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ξεκίνησε κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και προστασίας των οφειλετών (120 δόσεις ελευθέρων επαγγελματιών, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, Νόμος Κατσέλη - Σταθάκη, λοιπά εργαλεία αντιμετώπισης οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει