Ο δείκτης επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης εμφάνισε σημαντική πτώση τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη, αντιστρέφοντας την έως τώρα τάση του, μετά από ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εκπονεί το συγκεκριμένο δείκτη.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ανήλθε στις 92,8 μονάδες από 94,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, οπισθοχωρώντας στο επίπεδο του Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης παρέμεινε σταθερός για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 93,2 μονάδες, όπως και το Μάρτιο.

Η αρνητική πορεία της Ευρωζώνης προκλήθηκε από την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες. Αντίθετα, ο δείκτης έχει βελτιωθεί στον τομέα των δικτύων διανομών.

Η μείωση αυτή «επιβεβαιώνει την ήδη απαισιόδοξη εικόνα, που απεικονίζουν και άλλοι δείκτες, όπως ο PMI» στη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μειώθηκε αισθητά τον Απρίλιο στην ευρωζώνη, υποστήριξε ο κ. Μπέν Μέϊ, του οίκου μελετών Capital Economics.