Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με την οποία ανακοινώνει ότι ενέκρινε 12 οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, διευκρινίζεται ότι:

• Πρόκειται για ένα και μόνο νέο πρόγραμμα, για επιχειρησιακούς πελάτες που μπορεί να έχουν από μια έως τέσσερις συνδέσεις (2Mbps ή 24Mbps), το οποίο εγκρίνεται με καθυστέρηση, καθώς είχε κατατεθεί σχεδόν προ τριμήνου.

• Τα υπόλοιπα 4 «προγράμματα» αφορούν μία πασχαλινή προωθητική ενέργεια των καταστημάτων ΟΤΕ για διάθεση δωροεπιταγής 50 ευρώ σε 4 υφιστάμενα και ήδη εγκεκριμένα προγράμματα του ΟΤΕ.

• Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις έχουν υπολογιστεί βάσει του κοστολογικού μοντέλου του 2011. Για τους εναλλακτικούς παρόχους η ΕΕΤΤ έχει ήδη, από τα μέσα Φλεβάρη, καθορίσει μειωμένες τιμές χονδρικής βασισμένες στο κοστολογικό μοντέλο του 2012 που εφαρμόζονται αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ έχει καταθέσει στην Επιτροπή νέα, έως και 25% φθηνότερα προγράμματα double play με internet και ομιλία για τα οποία η ΕΕΤΤ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

Με την εν λόγω ανακοίνωση δημιουργείται στο κοινό η λανθασμένη εντύπωση ότι η ΕΕΤΤ εγκρίνει ικανό αριθμό προγραμμάτων του ΟΤΕ, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για απλές προωθητικές ενέργειες υφιστάμενων, ήδη εγκεκριμένων προγραμμάτων του ΟΤΕ.

Τη στιγμή που ο ανταγωνισμός αφήνεται ελεύθερος να λανσάρει καθημερινά νέα προγράμματα, η ΕΕΤΤ έχει αφεθεί να ρυθμίζει ακόμα και τις πασχαλινές δωροεπιταγές, όταν αυτές αφορούν στον ΟΤΕ.