Σε ντόμινο αλλαγών και σε μια σειρά εξαγορών φαίνεται να εισέρχεται για τα καλά ο κλάδος του εμπορίου, ως αποτέλεσμα της καθίζησης, που υπάρχει με αιτία την οικονομική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, με πτώση των πωλήσεων στο 30% στην αγορά ένδυσης και στο 40% στον κλάδο των ηλεκτρικών, όλα δείχνουν πως το 2012 δεν θα ολοκληρωθεί με τις υπάρχουσες δυνάμεις της αγοράς.

Πολύ περισσότερο, εντείνονται οι φήμες, που φέρνουν μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα να συνομιλεί τις τελευταίες ημέρες με ελληνική εταιρεία στον κλάδο των ηλεκτρικών, με στόχο να υπάρξει συγχώνευση της δεύτερης.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, που θα συζητηθεί, καθώς θα οδηγήσει σε άμεση συγκέντρωση δυνάμεων και σε μια εντελώς νέα δυναμική τον κλάδο.

Ταυτόχρονα, όμως, και στην αγορά της ένδυσης αναμένεται να υπάρξει μεγάλη ανατροπή, καθώς κορυφαίος όμιλος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει έλθει σε συζητήσεις με τους δανειστές του για να βρει τρόπο εξόφλησης, δίχως όμως να καταφύγει – αρχικά τουλάχιστον – στο άρθρο 99. Πρόκειται για γκρουπ, που – μετά το θάνατο ηγετικού μέλους του – έχει έντονα προβλήματα ρευστότητας, τα οποία προς το παρόν αντιμετωπίζει, αλλά με μεγάλη δυσκολία.