Ρύθμιση για τη μείωση των δαπανών ενοικίασης για τη στέγαση υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, έχει εφαρμοσθεί η μείωση κατά 20% – που είχε ανακοινωθεί – του συνόλου των υφιστάμενων μισθωμάτων η οποία έχει αποδώσει εξοικονόμηση δαπανών ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης του υφυπουργού Οικονομικών Ιωάννη Μουρμούρα που προωθήθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι το δημόσιο θα μπορεί να ξενοικιάζει ακίνητα που έχει μισθώσει με προειδοποίηση τριών μηνών και την καταβολή ενός μόνο μισθώματος στον ιδιοκτήτη.

Με τη ρύθμιση γίνεται πιο ευέλικτο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα καταγγελίας της μίσθωσης από την πλευρά του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με την καταβολή του συνόλου των μισθωμάτων για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Στην πραγματικότητα, με την ρύθμιση αυτή εξισώνεται το καθεστώς για το δημόσιο με αυτό που ήδη ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα μετά την τελευταία τροποποίησή του.