Κείμενο με τίτλο «Ευφορία στην Ακρόπολη» δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, «το 2017 η ελληνική οικονομία σημείωσε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη και φέτος ίσως η ανάπτυξη αυτή συνεχιστεί. Ξαφνικά, ακόμη και το πρόβλημα του χρέους μοιάζει εφικτό να επιλυθεί. Κάποιοι, μάλιστα, βλέπουν την Ελλάδα να ξεπερνά κάθε προσδοκία».

Όπως γράφει η Die Welt και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αισιοδοξία επικρατεί και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι η Ελλάδα θα είναι η ευρωπαϊκή έκπληξη της χρονιάς. Πάνω απ’ όλα, όμως, επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη το πρόβλημα του χρέους. Αλλά, ακόμη και γι’ αυτό ίσως υπάρξει λύση εντός του 2018. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει για φέτος ανάπτυξη της τάξης του 2,5%, το ΔΝΤ προβλέπει 2,6% και κάποιοι οικονομολόγοι ακόμη περισσότερο.

«Στο ελληνικό χρηματιστήριο οι δείκτες ανέβηκαν πέρυσι αισθητά περισσότερο απ’ ό,τι στη Γερμανία, ο δείκτης σκαρφάλωσε κατά ένα τέταρτο πιο ψηλά, σχεδόν στα διπλάσια επίπεδα του Dax- ο οποίος βέβαια είχε τα προηγούμενα χρόνια σαφώς σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η πιθανότητα μιας βιώσιμης ανάπτυξης και μιας οικονομικής ανάκαμψης, που θα έχει αντίκρισμα και στους πολίτες, δεν ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια ποτέ μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι τώρα», αναφέρεται ακόμα στο δημοσίευμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.