«Πιθανό να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές πριν το 2020», είπε ο επικεφαλής του Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, παρότι δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «υπάρχουν πάντα κίνδυνοι».

«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν συνεχιστεί η στήριξη από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, καθώς και αν τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Ο κ. Νταλάρα έδωσε εύσημα σε αυτήν, αλλά και στην προηγούμενη κυβέρνηση για την προσπάθειά του και, όπως χαρακτηριστικά είπε, «βλέπω φως στο τούνελ».

«Η χρεοκοπία είναι πίσω μας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα στις αγορές».

«Η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές και όταν γίνει αυτό θα αλλάξει το κλίμα», είπε ο κ. Νταλάρα και υπογράμμισε ότι «οι τράπεζες θα επανακεφαλαιοποιηθούν με κοινές μετοχές».

«Δεν έχω αμφιβολία ότι με τη στήριξη της Ευρώπης και αν η Ελλάδα τηρήσει τις υποσχέσεις της, μπορεί να επιστρέψει στις αγορές σε λίγα χρόνια», κατέληξε.