«Το Eurogroup ενημερώθηκε πως η Ελλάδα προχωρά στην ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως μέχρι τις 23 Μαρτίου θα έχει αυξηθεί η συμμετοχή στο PSI+.

Την ίδια ώρα, άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος, δηλώνει πως στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, 12 Μαρτίου, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της 1ης δόσης, ύψους 5 δισ. ευρώ, της νέας δανειακής σύμβασης.

Επίσης εγκρίθηκε η εκταμίευση 35,7 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Καλωσορίζω τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στην προετοιμασία του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας. Καλωσορίζω ιδιαίτερα τη λεπτομερή αξιολόγηση της τρόικας με την οποία η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες ενέργειες, με ικανοποιητικό τρόπο.

To Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυστηρά τις προσπάθειες για τη δημοσιονομική προσαρμογή».

Τέλος, σημειώνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την αποδέσμευση 35,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 130 δισ. ευρώ.