Τις σοβαρές ενστάσεις τους όσον αφορά τόσο τη βούληση του πολιτικού συστήματος να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά και τις έντονες αμφιβολίες τους γύρω από τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, εκφράζουν οι Financial Times.

Σε άρθρο τους, αναφέρουν ότι η Ελλάδα χάνει ακόμα μία προθεσμία για να αποδεχθεί τους όρους για ένα δεύτερο πακέτο 130 δισ. ευρώ χθες το βράδυ, «μετά την αναβολή συνάντησης των πολιτικών αρχηγών λόγω διαφωνίας της τελευταίας στιγμής με τους δανειστές για έκτακτες περικοπές δαπανών».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η καθυστέρηση στη συμφωνία για επιπλέον περικοπή δαπανών 3 δισ. ευρώ τροφοδότησε ανησυχίες ότι η Αθήνα μπορεί να οδηγηθεί σε μια άτακτη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα. «Πυροδότησε ακόμη σκεπτικισμό για το αν η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μετά από δύο χρόνια αποτυχίας στην εφαρμογή των συμπεφωνημένων μέτρων, ως αντάλλαγμα στην οικονομική στήριξη δισεκατομμυρίων ευρώ».

Στο άρθρο αναφέρεται επιπλέον ότι η Ελλάδα έχει ήδη χάσει δύο προθεσμίες αυτή την εβδομάδα, λόγω της παρακινδυνευμένης πολιτικής των ασκούντων την εξουσία, εξοργίζοντας τους Ευρωπαίους δανειστές της και θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το δεύτερο πακέτο βοήθειας, όσο και τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της.