Ότι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων δήλωσαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τον πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, και τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, οι εκπρόσωποι των ιδιωτών ομολογιούχων, κ.κ. Τσάρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ:

«Συνεχίσαμε τις συζητήσεις σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια των οποίων εξετάσαμε τα στοιχεία της εθελοντικής ανταλλαγής χρέους. Σημειώθηκε περαιτέρω πρόοδος, με βάση τις συμφωνίες που συνάφθηκαν χθες για τα βασικά νομικά και τεχνικά ζητήματα.

Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, στο πλαίσιο που εξέφρασε δημοσίως στις αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ευρωομάδας. Αναμένουμε να ολοκληρώσουμε την επόμενη εβδομάδα καθώς οι συζητήσεις για άλλα θέματα προχωρούν».

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτών ομολογιούχων κ.κ. Νταλάρα και Λεμιέρ θα αποχωρήσουν από την Αθήνα αύριο και θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές και άλλες αρχές, μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Νωρίτερα, εξάλλου, είχε γίνει γνωστό ότι η αναβολή του κρίσιμου συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, για αύριο Κυριακή, πριν την αναχώρηση του Λουκά Παπαδήμου για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής, δεν συνδέεται με τις εξελίξεις για το PSI.