Να προεξοφλήσουν haircut 75% στην αξία των ομολόγων που έχουν οι γαλλικές τράπεζες και οι ασφαλιστικές, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στον γαλλικό Τύπο, θα ζητήσει η Τράπεζα της Γαλλίας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εποπτεύει.

Συγκεκριμένα φέρεται να είναι έτοιμη να ζητήσει να αυξηθούν οι προβλέψεις που έχουν ληφθεί στο 75% του χαρτοφυλακίου των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν.

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που οι συνομιλίες του ελληνικού δημοσίου με τους ιδιώτες επενδυτές για το PSI μπαίνουν στην τελική τους φάση για την πρόσκληση συμμετοχής των ομολογιούχων.

Η πληροφορία αποδίδεται από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde -η οποία και την δημοσίευσε αργά χτες το βράδυ- σε πρόσωπα τα οποία βρίσκονται κοντά στην γαλλική εποπτική αρχή και προκαλεί ήδη προβληματισμό σε όσους παρακολουθούν την υπόθεση καθώς το συγκεκριμένο ποσοστό βρίσκεται κοντά στο πλαφόν που βάζουν οι αναλυτές στα σενάρια για το κούρεμα των ελληνικών υποχρεώσεων και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μη εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους.