Επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλλάρα και ο Ειδικός Σύμβουλος της BNP Paribas Ζαν Λεμιέρ προκειμένου να έχουν δεύτερο γύρο επαφών με την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι πρόεδροι της συντονιστικής επιτροπής των επενδυτών- πιστωτών της Ελλάδας κ. Τσάρλς Νταλλάρα, Διευθύνων Σύμβουλος του IIF, και ο κ. Ζαν Λεμιέρ, Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της BNP Paribas επιβεβαίωσαν ότι θα επιστρέψουν στην Αθήνα την Τετάρτη για να επαναλάβουν τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης, επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να αναζητούν μια συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή του χρέους της Ελλάδας και ενθαρρύνουν όλα τα μέρη να εργαστούν με καλή πίστη προς το σκοπό αυτό, με μια αίσθηση του επείγοντος».

Κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την αισιοδοξία πως τις επόμενες ημέρες θα επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που θα εγκριθεί από το Eurogroup της 23ης Ιανουαρίου 2012.