Με τους «μεγιστάνες» της Αυστραλίας ασχολείται η παγκόσμια εταιρείας Wealth-X, η οποία δημοσιεύει έκθεση σύμφωνα με την οποία δείχνει ότι στη Μελβούρνη ζουν 705 άνθρωποι «υψηλών καρατίων».

Παρότι το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στη λίστα, μία καινούρια ομάδα «ματσωμένων» από το Πέρθ και το Μπρισμπέιν έρχεται στην επιφάνεια και συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στις παραδοσιακές πρωτεύουσες πλούτου.

Αλλά το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη παραμένουν στην κορυφή, με κατοίκους που η περιουσία τους φτάνει τουλάχιστον τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Ο μεγιστάνας κτηματομεσίτης, John Gandel, είναι ο πλουσιότερος κάτοικος της Μελβούρνης, με περιουσία που φτάνει τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αμέσως μετά βρίσκεται ο μεγιστάνας κατασκευών, Anthony Pratt, με περιουσία που φτάνει τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια και ο οικονομολόγος, David Hains, με περιουσία 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια.

H εταιρεία Wealth-X έχει 8 γραφεία στον κόσμο, τα οποία παρακολουθούν τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Παρέχει πληροφορίες για τους μεγιστάνες του πλούτου στους πελάτες της, σε 7 από τις κορυφαίες τράπεζες στον κόσμο, σε παραγωγούς ειδών πολυτελείας, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία ζητούν μεγάλους φιλάνθρωπους υποστηρικτές.