Το δημόσιο χρέος των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου – των χωρών της G7, της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Ρωσίας – που θα ωριμάσει στη διάρκεια του 2012 εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 7,6 τρισ. δολάρια από 7,4 τρισ. δολάρια στις αρχές του 2011, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

Οι χώρες της G 7 έχουν μακράν το υψηλότερο ληξιπρόθεσμο χρέος: Η Ιαπωνία με 3 τρισ. δολάρια και οι ΗΠΑ με 2,8 τρισ. δολάρια κατέχουν τις δύο πρώτες, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 428 δισ. δολάρια, ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 367 δισ. δολάρια, τη Γερμανία με 285 δισ. δολάρια, τον Καναδά με 221 δισ. δολάρια και τη Βρετανία με 165 δισ. δολάρια.

Από τις αναδυόμενες οικονομίες, πρώτη στην κατάταξη είναι η Βραζιλία με 169 δισ. δολάρια ληξιπρόθεσμο χρέος και ακολουθούν η Κίνα με 121 δισ. δολάρια, η Ινδία με 57 δισ. δολάρια και η Ρωσία με μόλις 13 δισ. δολάρια.

Το κόστος δανεισμού για τις χώρες της G7 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 39%, με βάση τις προβλέψεις οικονομολόγων και αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του Bloomberg.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Κίνας είναι πιθανό να σημειώσουν μικρή μόνο μεταβολή, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων τίτλων της Ινδίας προβλέπεται να μειωθούν στο 8,02% από περίπου 8,39%.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.