Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι ποσού 400.000.000 ευρώ, με έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του δημοσίου καλείται να αποφασίσει η ΓΣ της Τράπεζας Πειραιώς στις 23/12, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι χθες η Εθνική ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου με θέμα την έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του ελληνικού δημοσίου έως 1 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την συνεδρίασή του την 14.12.2011 αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την 23η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 πμ στην Αθήνα, στην αίθουσα “Golden Room” του Ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία”.

Το μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης έχει ως εξής:

«Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι ποσού 400.000.000 ευρώ, με έκδοση προνομιούχων χωρίς ψήφο μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, με εισφορά σε είδος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3723/2008 «για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης» και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μοιραστείτε
το άρθρο LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 & 27 του καταστατικού της Τράπεζας (περί μετοχικού κεφαλαίου και ιστορικής εξέλιξης αυτού).»

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 28η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 πμ στην Αθήνα, στην αίθουσα “Golden Room” του Ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία”, τονίζει η Πειραιώς στην ανακοίνωση.