Άμεση και ανοιχτή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ζητεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν δηλώνοντας σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos»: «Δουλεύουμε το σχέδιο Γ».

Ο Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε «ιστορικά πρωτοφανή» τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος που έλαβε η Γαλλία σε προεκλογική περίοδο.

Όσον αφορά στα προβλήματα σε Ελλάδα και Ιταλία, ο κύριος Μπαρουάν χαιρέτισε το σχηματισμό νέων κυβερνήσεων και κάλεσε για άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και από τις δυο χώρες.

Σε ερώτηση για τη «δικτατορία των αγορών» που έχει συζητηθεί εκτεταμένα μετά την αλλαγή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ιταλία, ο Φρανσουά Μπαρουάν δήλωσε:  «δεν υπάρχει ένας κακός που μας απειλεί πίσω από μια κουρτίνα! Υπάρχουν επενδυτές που αμφισβητούν την αξιοπιστία μας και πρέπει να τους δώσουμε απαντήσεις. Είμαστε σε πόλεμο με τους κερδοσκόπους, με την ελεύθερη αγορά. Δεν πρέπει, όμως, να λησμονούμε ότι οι αγορές χρηματοδοτούν τις οικονομίες των κρατών».