Αξίζει τον κόπο να νοικιάζει κανείς ακίνητο που ανήκει στο ΙΚΑ, καθώς ο Οργανισμός ζητάει μόλις 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο… όσο κι αν φαίνεται απίστευτο αν γνωρίζει κανείς ότι οι τιμές ενοικιάσεων στην Αθήνα αρχίζουν από τα 5 ευρώ και φτάνουν να ξεπερνάνε τα 12 ευρώ σε «καλές» περιοχές.

Το νούμερο των τριών ευρώ προκύπτει από αποκαλύψεις του νέου διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου κατά τη σημερινή ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά για τον οργανισμό ότι «η κατάσταση είναι πρωτοφανής κι ενώ η ακίνητη περιουσία, η οποία με αντικειμενικές τιμές αντιστοιχεί σε 2,2 δισ. ευρώ θα έπρεπε με μετριοπαθείς εκτιμήσεις να αποδίδει περί τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως, τελικά φθάνει να αποδίδει μόλις 10 εκατ. ευρώ»

Το ΙΚΑ, όταν νοικιάζει ακίνητα για την κάλυψη των αναγκών του, ακόμη και στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή δεν πέφτει κάτω από 11 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας- «η μισή Πανεπιστημίου από το ΡΕΞ μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη ανήκει στον Οργανισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος- τα ενοίκια που εισπράττει είναι 3 ευρώ ανά τ.μ.