Στην παλιά της… βάση επιστρέφει η Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, θα συναντηθεί σήμερα με το Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα αναμένεται να είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών. Και όπως επισημαίνει και ο διεθνής Τύπος, αν υπάρχει κάποιος που ξέρει καλύτερα και «εκ των ένδον» την κατάσταση των γαλλικών τραπεζών και τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, αυτή είναι η Κριστίν Λαγκάρντ.

Εν όψει της αυριανής κρίσιμης συνάντησης Μέρκελ- Σαρκοζί στο Βερολίνο, ο Γάλλος Πρόεδρος θα συζητήσει με την επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην συνεργάτιδά του, την Κ. Λαγκάρντ, τη θέση που θα πρέπει να κρατήσει η Γαλλία σχετικά με τις πηγές από τις οποίες θα αντλήσουν οι τράπεζες τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακεφαλαιοποίηση τους. Η θέση του ΔΝΤ υπέρ των άμεσων κεφαλαιακών «ενέσεων» προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες έχει πολλάκις εκφραστεί. Το στοίχημα, όμως, θα παιχτεί κατά το αυριανό μπρα-ντε-φερ Βερολίνου- Παρισιού σχετικά με το ζήτημα της κρατικής ή μη εμπλοκής στη διαδικασία της ενίσχυσης των τραπεζών.

Πηγή: 24h.gr