Πρεμιέρα σήμερα για τη φοροκάρτα

Προαιρετική η χρήση της


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:23
03/10/2011
Πρεμιέρα σήμερα για τη φοροκάρτα
3
loading

Από τις τράπεζες θα μπορούν να προμηθεύονται από σήμερα τη φοροκάρτα όσοι φορολογούμενοι το επιθυμούν, αφού η χρήση της είναι προαιρετική.

Η φοροκάρτα, στην οποία θα αποτυπώνονται ηλεκτρονικά τα ποσά δαπανών από αγορές ή παροχή υπηρεσιών, θα μπορεί να χρησιμοποιείται υπό την προϋπόθεση ότι το κατάστημα με το οποίο συναλλάσονται διαθέτει το ειδικό μηχανημα POS (που χρησιμοποιείται και για τις πιστωτικές κάρτες).

Αν και φέτος δεν αλλάζει το καθεστώς των αποδείξεων, αφού οι αλλαγές προγραμματίζονται για τα εισοδήματα του 2012 που θα δηλωθούν το 2013, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν περισσότερες αποδείξεις, δηλαδή το 25% του ατομικού εισοδήματος ή έως 15.000 ευρώ ο καθένας.

Στη φοροκάρτα δεν καταχωρείται κανένα απολύτως στοιχείο από τις συναλλαγές του κατόχου εκτός από το κατάστημα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή και το ποσό της απόδειξης.

Κάθε κάρτα διαθέτει ένα μοναδικό αριθμό. Ο κάτοχος την ενεργοποιεί συνδέοντας τον αριθμό της με τον ΑΦΜ του (χωρίς τη διαμεσολάβηση της Τράπεζας ή τρίτων), με τους εξής τρόπους:

- Αποστέλλοντας ένα sms, μέσω κινητού τηλεφώνου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), στο 54053.

- Μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/karta του υπουργείου Οικονομικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar nn

    στην αρχή η φοροκάρτα, μετά η κάρτα του πολίτη και όταν αρχίσουμε να χάνουμε τις κάρτες θα μας τα περάσουν στο χέρι και θα έχουμε τον απόλυτο έλεγχο...... τι ωραία......!!!!!!!

  2. avatar Νικηταράς

    Όταν ήταν να φέρουν τις κάμερες στους δρόμους, έλεγαν ότι χάρη σε αυτές θα εξαφανιστεί η εγκληματικότητα.Αντίθετα η εγκληματικότητα ανέβηκε 1000%.

  3. avatar Νικηταράς

    Πρώτα βγάζουν παλαβούς νόμους να συγκεντρώνουμε άπειρες αποδείξεις και μετά μας παρουσιάζουν την λύση μια μαγική φοροκάρτα.Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος.Ξυπνάτε και αντισταθείτε Έλληνες οι κυβερνώντες είναι επικύνδυνοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει