Ξεκίνησε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Πέραν των φορολογικών ζητημάτων, κατά τη σημερινή συνάντηση θα εξεταστεί και η αναπτυξιακή στρατηγική.

Η τροποποίηση του νόμου Δένδια θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση.

Ειδικότερα σήμερα, Τετάρτη, ανοίγει πλήρως η γκάμα των θεμάτων που θα συζητηθούν με τους θεσμούς, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Οι επαφές των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί, με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκ.Τσακαλώτο και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ.Σταθάκη να συναντούν πρώτοι τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου». Στο επίκεντρο θα βρεθεί η αναπτυξιακή στρατηγική.

Στις 10 τη σκυτάλη παίρνουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, για μια επισκόπηση των δημοσίων δαπανών- κοινωνική πρόνοια.

Από τις 11:00 έως τις 12:30, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και φορολογικά θέματα και απέναντι από το κουαρτέτο θα κάθονται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Από τις 12:30 έως τις 13:30 ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος θα έχει συζήτηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί (14:30 έως τις 15:30) με τη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.