Τέλος στο «πάρτι» της φοροδιαφυγής που στήθηκε τους τελευταίους μήνες μετά την κατάργηση των αυτοτελών προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων, υποχρεώνοντας τους εφοριακούς της Λάρισας να επιβάλουν μικρά πρόστιμα στους παραβάτες, προσπαθούν να βάλουν οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με το eleftheria.gr οι ελεγκτικές υπηρεσίες του νομού μετά την πρόσφατη ενεργοποίηση της διάταξης για άμεσο κλείσιμο της επιχείρησης, επιστρατεύουν πλην του καταλογισμού των νέων τσουχτερών προστίμων και το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων για λόγους φοροδιαφυγής, επιβάλλοντας το πρώτο φετινό φορολογικό «λουκέτο»στην αγορά της Λάρισας.

Το λουκέτο μπήκε σε καφετέρια της πλατείας Ταχυδρομείου, στην οποία μετά από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε ανήμερα της Παναγίας, διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης δεκάδων φορολογικών στοιχείων. Χθες στις 10 το πρωί με εντολή του προϊσταμένου της ελεγκτικής υπηρεσίας της Α΄ Εφορίας, αστυνομικοί προχώρησαν στο «σφράγισμα» της επιχείρησης με τη θυροκόλληση της απόφασης για τη 48ωρη αναστολή της λειτουργίας της. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο μήνυμα που θυροκολλήθηκε στην επιχείρηση, ότι «σφραγίστηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων» αναγράφεται και στην αγγλική γλώσσα, «operations suspended due to tax violations».

TAGS