Την έντονη απόγνωσή του μπροστά στο ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, δια στόματος του προέδρου του, Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

«Μετά το μαρτύριο της αναμονής των νέων επώδυνων μέτρων ήρθε η ανακοίνωση από την κυβέρνηση για τη νέα θυσία στην οποία θα υποβληθούν οι μισθωτοί, το νέο χαράτσι στους μονίμως φορολογουμένους συνταξιούχους, την εργασιακή εφεδρεία και τη μείωση εκ νέου του αφορολόγητου. Όπως όλα δείχνουν την πολυθρύλητη 6η δόση του δανείου θα την πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η αγορά βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και με τις συνεχείς φοροεπιδρομές, τις περικοπές μισθών και συντάξεων χάνεται και η τελευταία ελπίδα για την όποια κατανάλωση. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν αντέχει άλλο. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί σε βαθιά ύφεση που ως αποτέλεσμα έχει την σταδιακή ψυχολογική και οικονομική εξόντωση των πολιτών», καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.