Με μια απλή ανακοίνωση που θα σταλεί απόψε από το υπουργείο Oικονομικών και όχι με κοινή συνέντευξη τύπου του ΚΕΠΥΟ και της ΔΕΗ, όπως είχε αρχικά αναγγελθεί, θα δοθούν οι διευκρινίσεις για το νέο χαράτσι στα ακίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr το οικονομικό επιτελείο επέλεξε αυτή τη λύση επειδή παραμένουν πολλά τα θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν.

Πέραν του γεγονότος ότι το τέλος θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, υπάρχουν πολλά θολά σημεία, όπως τι θα γίνει με ακίνητα που δεν κατοικούνται, αλλά πληρώνουν ΔΕΗ, με σπίτια και διαμερίσματα που είναι κλειστά και για αυτό οι ιδιοκτήτες τους έχουν ζητήσει να διακοπεί η παροχή ρεύματος, τι θα γίνει με τους κοινόχρηστους χώρους, πως θα διαμορφωθεί η κλίμακα, αλλά και αν θα υπάρξει ξεχωριστή ειδική πρόβλεψη για άνεργους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Σε ότι αφορά την έκδοση του λογαριασμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος ότι το τέλος θα είναι ενταγμένο στο ειδοποιητήριο της ΔΕΗ και πως όσοι δεν το καταβάλλουν απειλούνται με διακοπή ρεύματος.

Πηγή: 24h.gr