Προπληρωμένες κάρτες για την αγορά τροφίμων θα διαθέσει σε επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), στο πλαίσιο του νέου προγράμματος το οποίο εγκαινίασε σήμερα, με τίτλο «Στηρίζω».

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει άπαξ το ποσόν των 200 ευρώ, το οποίο θα μπορεί να διαθέσει είτε τμηματικά είτε ως σύνολο για την αγορά αγαθών από οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ ή χώρο εστίασης με τερματικό P.O.S. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 50.000 ευρώ, με προοπτική επέκτασης του προγράμματος εφόσον η ανταπόκριση των επαγγελματιών είναι μεγάλη, όπως επισήμανε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα κατατίθενται στο ΕΕΘ από σήμερα μέχρι την Πέμπτη. Οι υποψήφιοι, που πρέπει να είναι απαραιτήτως ενεργά μέλη του ΕΕΘ, οικονομικά τακτοποιημένα μέχρι το 2009, θα πρέπει να προσκομίσουν αυτοπροσώπως στο επιμελητήριο, ώστε να εξεταστούν από ειδική επιτροπή, τα εξής δικαιολογητικά: φορολογική δήλωση που να πιστοποιεί ότι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς και τα έντυπα Ε2 και Ε9, σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία ακινήτων.

«Δίνουμε αυτή τη βοήθεια ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνουν οι επαγγελματίες στα συσσίτια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει εικόνα σε σχέση με τον αριθμό των επαγγελματιών, που θα μπορούσαν να είναι δικαιούχοι του προγράμματος, σημείωσε ότι αυτός είναι άγνωστος. Τα τεχνικά ζητήματα του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία «Edenred», η εκπρόσωπος της οποίας, Φένια Καλοστρούμπη, σημείωσε ότι η κάρτα, που λειτουργεί όπως μια «mastercard», έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε και στο «Φεστιβάλ Τουρισμού», που διοργανώνει το ΕΕΘ στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στις 26-29 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του υπουργείου Εσωτερικών/ υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός. Στο φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία σε επιχειρήσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να προβάλουν τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες τους στο κοινό. Έχω πει πολλές φορές ότι για τον Τουρισμό θα πρέπει όλοι μας, με πνεύμα συνεργασίας και χωρίς διάθεση ηγεμονισμού να πράττουμε και όχι απλώς να συζητούμε», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής και δεύτερος αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Κλεόβουλος Θεοτόκης, σημείωσε ότι ακόμη και αυτό το οργανωτικό σχήμα [σ.σ. του Φεστιβάλ], στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι πολλών φορέων της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα μοντέλο για τη συνεργασία στην πόλη. «Συμμετέχουν όλοι οι φορείς, η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Γραφείο Διπλωματίας Πόλεων, το Γραφείο Διοργάνωσης Συνεδρίων και τόσοι άλλοι. Θα δουλέψουμε μαζί γιατί αυτό που λείπει από την πόλη είναι η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας και κοινής πορείας προς τον κοινό στόχο», κατέληξε.