Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, παραδέχθηκε ότι η προεκλογική του δέσμευση ότι δεν θα δεχόταν «κούρεμα» των καταθέσεων, που έγινε το 2013 λίγο μετά την εκλογή του «υπήρξε το μεγαλύτερο λάθος του». Σε αποψινή τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία έκανε απολογισμό της τριετούς εσωτερικής διακυβέρνησης, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε το δικό του mea culpa για το κούρεμα καταθέσεων.

«Πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να αποφεύγαμε το κούρεμα», ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι τα ρευστά δεν αρκούσαν πέραν του ενός μηνός, ότι ο ELA έφτανε τα 11,5 δισεκατομμύρια και ότι οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης έφταναν τα 7 δισ. ευρώ.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου και αναφερόμενος στα σκάνδαλα σήψης και διαφθοράς, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι για πρώτη φορά στα 56 χρόνια ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιδείχθηκε τέτοια αποφασιστικότητα, ώστε πολιτικοί και προσωπικότητες της δημόσιας και οικονομικής ζωής, είτε θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, είτε θα βρίσκονται υπό εκδίκαση ή υπό διερεύνηση. Μηδενική είναι η ανοχή στα φαινόμενα σήψης, διαφθοράς και εγκληματικότητας, δήλωσε.

Για τα θέματα της Υγείας, ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να εξαγγείλει τον οδικό χάρτη μέχρι την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ.