Εφικτή θεωρεί μια συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους σε συνέντευξή του στο Reuters ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Από την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βλέπουμε πως κάνουμε πρόοδο με την Ελλάδα και η οριστικοποίηση της αξιολόγησης είναι ξεκάθαρα εφικτή», δήλωσε στο περιθώριο των συνεδριάσεων του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα κάνει πρόοδο στον υπολογισμό της δημοσιονομικής επίπτωσης που αναμένει από τις διάφορες μεταρρυθμίσεις ώστε να πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018, όπως συμφωνήθηκε με τους πιστωτές πέρυσι.

Οι μεταρρυθμίσεις για την επίτευξη του στόχου αυτού περιλαμβάνουν τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού συστήματος, τη δημιουργία ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, σημείωσε ο Ντομπρόβσκις, τονίζοντας πως η Αθήνα έχει κάνει πρόοδο σε όλα αυτά.

«Έχει γίνει πολλή δουλειά τους τελευταίους μήνες. Τώρα αν υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές, τότε μπορεί να γίνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα», είπε.