Ανοιχτό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης το ενδεχόμενο να πειστούν τελικά οι δανειστές να καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος σε επτά ή οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real FM, «αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια οι τρεις διμηνιαίες δόσεις να γίνουν περισσότερες δόσεις . Προσπάθεια γίνεται αυτή τη στιγμή, διαπραγμάτευση γίνεται. Μπορεί να το πετύχουμε, μπορεί και να μην το πετύχουμε».

Ο ίδιος τόνισε, στη συνέχεια, ότι «θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες» και πρόσθεσε:

«Ο καθένας πρέπει να αποφασίσει αν στον αγώνα που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι σύμμαχος ή αν στέκεται απέναντι. Διαφωνεί κανένας ότι πρέπει να κάνουμε τις τρεις διμηνιαίες δόσεις πολύ περισσότερες μηνιαίες;».

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτήν τη στιγμή γίνονται συζητήσεις για να έχουμε περισσότερες δόσεις και αν καταλήξουμε σε θετική συμφωνία θα πάει και η διάταξη στη Βουλή. Αυτή είναι η πραγματικότητα σε θέματα φορολογίας. Δεν έχω να κρύψω τίποτα εγώ, δεν φοβάμαι τίποτα», ανέφερε.

Στο ερώτημα πότε θα τελειώσει η αξιολόγηση του προγράμματος, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε:

«Χρειάζεται μαντικές ικανότητες να έχει κάποιος, είναι μία διαπραγμάτευση και μία αξιολόγηση. Αλλά νομίζω ότι το όριο που έβαλε ο υπουργός Οικον0μικών είναι ένα πολύ ρεαλιστικό όριο».