Τη συμμέτοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 50 εκατ. ευρώ, εξετάζουν θετικά οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς).

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) ενημέρωσαν την Τράπεζα της Ελλάδας ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Τράπεζας Proton και να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες, που είναι αναγκαίες, προκειμένου να δρομολογηθεί μία νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα Proton.

Ταυτόχρονα, με τη σημερινή ανασύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο, που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου ΔΣ της Proton.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα νέα μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Proton είναι στελέχη με μακρά τραπεζική εμπειρία και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.
Το ΔΣ της Τράπεζας Proton θα εξετάσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών, ενώ τονίζεται ότι οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της εξυγίανσης και της νέας πορείας της Τράπεζας Proton.