Την πεποίθησή του πως «υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα τα οποία δεν έχουν «κλείσει» και χρειάζεται ακόμη δουλειά προκειμένου να ολοκληρωθούν σύντομα οι συζητήσεις για το νέο ελληνικό πρόγραμμα» εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Μάθαμε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με τους θεσμούς.  Πολλά ζητήματα, ωστόσο, μένουν ανοιχτά» τόνισε με νόημα ο  πρόεδρος του Eurogroup και κάλεσε Ελλάδα και θεσμούς να συνεχίσουν τις διεργασίες, ώστε να υπάρξει συμφωνία για το συνταξιοδοτικό και για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ότι οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να συνεχίσουν να πορεύονται στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιστρέψει η ανάπτυξη, ενώ κάλεσε τα κράτη-μέλη που δεν έχουν μεγάλα δημοσιονομικά περιθώρια να ξοδεύουν σωστά και με λογική τα χρήματά τους.