Πολιτικό μέτωπο που προειδοποιεί για χρεωκοπία της Ελλάδας στο μέλλον- στη γραμμή που έχει ήδη εκφράσει η Standard & Poor’s- διαμορφώνεται παρά τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας.

Διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα λόγω του αυξημένου ρίσκου ζητούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι αναδυόμενες οικονομίες και η διαμάχη στους κόλπους του ΔΝΤ αποκαλύπτει τα συμφέροντα που επένδυσαν στη δεύτερη διάσωση της Ελλάδας και τα προβλήματα του δεύτερου πακέτου των 109 δισ. ευρώ.

Υπερβολικά αυστηρά θεωρεί τα μέτρα λιτότητας της Ελλάδας ο Νογκέιρα Μπατίστα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου των 24 ισχυρών που χειρίζεται τις καθημερινές εργασίες του Ταμείου, ενώ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες λέει πως δεν είναι επαρκής, στο βαθμό που έγινε.

«Η Ελλάδα δεν περνάει εύκολα», δήλωσε στους Financial Τimes, τονίζοντας ότι η κατάσταση μέχρι στιγμής ωφελεί την πλειοψηφία των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας.