Συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων, οι οποίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι.

Τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ επηρέασαν αρνητικά τις αγορές ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Ο αντίκτυπος, όπως γίνεται συνήθως, ήταν μεγαλύτερος στις περιφερειακές αγορές ομολόγων.

Έτσι, πριν από λίγο, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει φθάσει το 8,2% από το 6,83% που είχε υποχωρήσει στις 19 Νοεμβρίου. Αντιστοίχως, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κυμαίνονταν στο 1,54% από το 1,12% που είχε υποχωρήσει στις 3 Νοεμβρίου. Στην Πορτογαλία, το 10ετές διαπραγματεύεται σήμερα με απόδοση 2,41% από 1,54% που είχε υποχωρήσει το Μάρτιο του 2015.

Το γερμανικό ομόλογο, από την άλλη πλευρά, παρόλο που σημειώνει και αυτό πτώση, μετά τις εξαγγελίες της ΕΚΤ, εμφανίζει μεγαλύτερη σταθερότητα. Πριν από λίγο, η απόδοση του είχε φθάσει το 0,57% (από 0,47% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα), με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου ελληνικού τίτλου να διαμορφώνεται στο 7,45%.