Οι εξελίξεις της Συνόδου Κορυφής φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων αμερικανικών εφημερίδων. Η επικείμενη γαλλο-γερμανική συμφωνία για την διευθέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι στο επίκεντρο των αναλύσεων.

«Το deal για την Ελλάδα βάζει την χρεοκοπία στο τραπέζι», είναι ο τίτλος της Wall Street Journal. Οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν σταματήσει να θεωρούν απίθανο το σενάριο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» του ελληνικού δημόσιου χρέους, σχολιάζει η αμερικάνικη εφημερίδα. Ένα νέο πακέτο διάσωσης πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνει την ανταλλαγή ομολόγων, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, απρόθυμα συμφώνησε σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει το ενδεχόμενο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας». «Η ΕΚΤ αρνείται να σχολιάσει», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η νέα πρόταση διάσωσης της Ελλάδας μπορεί να περιλαμβάνει την επιλεκτική χρεοκοπία», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της New York Times.Οι ευρωπαίοι ηγέτες ξεκίνησαν την κρίσιμη συνάντηση μετά τις συνομιλίες που προηγήθηκαν χθες ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία και η οποία κατέληξε σε μία συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας που μπορεί να «σπρώξει» την χώρα σε μερική χρεοκοπία του χρέους της για σύντομη χρονική περίοδο.

Στις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών στέκεται το δημοσίευμα, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι «η απαίτηση να αποφευχθεί μία επιλεκτική χρεοκοπία έχει απομακρυνθεί».