Η πληροφορική μπορεί να δημιουργήσει 500.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας

Μελέτη αναδεικνύει τις προοπτικές στον προγραμματισμό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:40
06/11/2015
Η πληροφορική μπορεί να δημιουργήσει 500.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας
3
loading

«Εάν η Ελλάδα επενδύσει στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες, διαμορφώνει τις ιδανικές συνθήκες, για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις σε τεχνολογική ανάπτυξη με διεθνή προσανατολισμό».

Τη θέση αυτή ανέπτυξε η HePIS, παρουσιάζοντας στο 17ο Greek ICT Forum μελέτη, η οποία τεκμηριώνει πώς μπορούν να δημιουργηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία 500.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην πληροφορική και να ανακοπεί, έτσι, η ανοδική πορεία της ανεργίας, που ξεπερνά σήμερα το 50% στους νέους.

Τη μελέτη, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS), Βύρωνα Νικολαΐδη, με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ALBA και της HePIS, παρουσίασε ενώπιον του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, μέλος του ΔΣ της HePIS.

Ο κ. Κεσεντές ανέδειξε την προοπτική επαγγελματικής εξέλιξης που ανοίγεται στους νέους, που θα μυηθούν στον προγραμματισμό, επισημαίνοντας ότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας προσφέρει ευκαιρίες για τη δημιουργία κέντρων ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού που θα μπορούσαν να απασχολούν χιλιάδες καλοπληρωμένους επαγγελματίες της πληροφορικής.

«Υπάρχουν αρκετές επιτυχημένες πρακτικές που επιβεβαιώνουν την εφικτότητα του στόχου της μελέτης, αρκεί να συστρατευθούμε φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πολιτεία, για να κινητοποιήσουμε τους νέους να μάθουν προγραμματισμό», είπε ο κ. Κεσεντές και κατέληξε: «Ας εκπέμψουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ελπίδας ότι υπάρχει διέξοδος και να προχωρήσουμε από τις διαπιστώσεις στις πράξεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Πετράτος Δημ.

    Είπε κανείς γιατί έφηγε η Microsoft για Ρουμανία; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιχειρησηοδιωκτικό προσανατολισμό!

  2. avatar Q mark

    Έχω φίλο καλό προγραμματιστή που μετά από τρία χρόνια ανεργία είναι τώρα κι αυτός στη Γερμανία...

  3. avatar Φτάνει με Μ…

    Αυτό το λένε απο το 1981 φτάνει πια με τους φανφαρονους επιεικώς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει