Κατά 50% μειώθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο χρόνο όπως έχει καταγραφεί από το Σύλλογο Μεσιτών Θεσσαλονίκης, ενώ οι τιμές τους έπεσαν κατά 20%.

«Η κίνηση στην αγοραπωλησία ακινήτων είναι πολύ μικρή κάτι που επιδεινώνεται από τα προβλήματα δανειοδότησης που δημιουργούν οι τράπεζες» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Αναγνώστου.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία από την εφορία Καλαμαριάς, το πρώτο τετράμηνο του 2010 σημειώθηκαν 1500 πωλήσεις ακινήτων, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, μόλις 300!

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει γενικότερα τους επαγγελματίες αφού για πρώτη φορά φέτος υπάρχουν περισσότερες διαγραφές από ό,τι εγγραφές στα μητρώα του Επιμελητηρίου!

«Το πρώτο εξάμηνο του 2010, είχαμε 2279 εγγραφές σε σχέση με το φετινό διάστημα που ήταν 2013. Παράλληλα, οι διαγραφές πέρσι ήταν 2085 και φέτος 2380, ήταν δηλαδή περισσότερες από τις εγγραφές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης.