Νέο πρόγραμμα για ρευστότητα και θέσεις εργασίας προανήγγειλε ο Χαρίτσης

Θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:30
16/10/2015
Νέο πρόγραμμα για ρευστότητα και θέσεις εργασίας προανήγγειλε ο Χαρίτσης
1
loading

Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή των Νίκου Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

«Ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό και φιλόδοξο, που θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις νέου προσωπικού. Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα απευθυνθεί σε 10.000 άτομα και επιχειρήσεις, κόστους 65 εκατ. ευρώ, θα καλυφθούν από ΕΣΠΑ, τον ΟΑΕΔ και από εθνικούς πόρους» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Ανέφερε δε, ότι το ΕΣΠΑ με τη μορφή που το γνωρίζαμε όπως σήμερα ανήκει στο παλιό πολιτικό σύστημα και το αφήνουμε πίσω μας και πρόσθεσε πως βασική προτεραιότητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι για την κυβέρνηση η απλοποίηση των διαδικασιών, η πλήρης διαφάνεια στην κατεύθυνση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και η διάχυση της ωφελιμότητας που προκύπτει από την αξιοποίηση αυτών των πόρων στο σύνολο της κοινωνίας.

«Δεν μπορούν οι πόροι αυτοί να κατευθύνονται σε λίγους και εκλεκτούς, βάσει αδιαφανών διαδικασιών. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα και ειδικά μεροληπτικά υπέρ των νέων επαγγελματιών, των νέων επιχειρηματιών, των νέων επιστημόνων που βιώνουν την κρίση και αυτό θα αποτυπωθεί και στις προσκλήσεις των προγραμμάτων, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα» είπε ο κ. Χαρίτσης.

Χαρακτήρισε διέξοδο για την ελληνική οικονομία τη ρευστότητα που θα προσφερθεί την επόμενη περίοδο, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στην ελληνική αγορά, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτή η διέξοδος πρέπει να συνδυαστεί με ένα συγκεκριμένο πλέγμα παρεμβάσεων για να μπορέσει -όπως υπογράμμισε- να πολλαπλασιάσει τα οφέλη στην ελληνική οικονομία. Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για απώλεια κονδυλίων εξαιτίας των καθυστερήσεων που πραγματοποιούνται στην υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, είπε ότι η κριτική αυτή είναι εκτός πραγματικότητας.

Προχωρήσαμε σε πλήρη εξυγίανση και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την ευρωπαϊκή επιτροπή και τα αναθεωρημένα προγράμματα οδεύουν πλέον προς την ολοκλήρωσή τους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Serapis

    Ο κυρ "δεν πληρώνω" με την "άλλη δεν πληρώνει" γνωστη οικογενειακώς βαλαβάνη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει