Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός την ευρωπαία επίτροπο αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου, η οποία χαρακτήρισε γόνιμη τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την επανεκλογή και τη χθεσινή ομιλία του.

Υποδεχόμενος την επίτροπο, ο κ. Τσίπρας την ευχαρίστησε για τις προσπάθειες και την προσωπική συμβολή της και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να έχει μία αποτελεσματική αξιοποίηση αυτών των πολύ σημαντικών πόρων για την οικονομία μας, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που προσπαθεί να παλέψει τις υφεσιακές τάσεις της οικονομίας.

Μετά τη συνάντηση, κ. Κρέτσου χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα διότι το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει τα έκτακτα μέτρα για την Ελλάδα, μετά από την πρόταση της Επιτροπής, προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας, με αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 100% των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (σ.σ. μέχρι σήμερα η απορρόφηση των κονδυλίων ανέρχεται στο 91%).

Όπως ανέφερε η ευρωπαία επίτροπος, θα υπάρξει άμεση απελευθέρωση 2 δισ. ευρώ μόλις εκδοθεί η απόφαση σε δέκα ημέρες. Τώρα είναι ώρα για δράση, είπε η κ. Κρέτσου στον πρωθυπουργό, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ό,τι μπορούσε από την πλευρά της, τώρα είναι όλα στο τραπέζι και αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ.